Veckobrev v.39

Detta har varit en speciell vecka med tanke på måndagen och onsdagens utvecklingssamtal. Detta ledde till halvdagar vilket även påverkat vissa lektioner. I stort sett alla utvecklingssamtal är färdiga, det återstår endast ett fåtal. Tack för fina elevledda samtal och bra uppsatta mål inför kommande termin. Nästa vecka är också en speciell vecka. Måndag och tisdag är studiedagar vilket innebär att eleverna inte ska komma till skolan. Se till att använda dagarna på ett smart sätt om du har prov eller läxor att göra framöver nu när det finns tid till att komma ikapp.

 

På onsdag nästa vecka är det läsårets första elevråd. Klasserna har denna vecka haft klassråd för att ge sin klassrepresentant material och åsikter inför mötet. Trevlig helg!

 

V.40 

Bild 

Engelska:

Alla tre klasser har prov nästa vecka. Provet skrivs vid två tillfällen. 7a och 7b skriver provet på ons och tors. 7c skriver provet ons och fre. Information om hur man förbereder sig för provet finns på Teams i engelska kanalen.

Hem- och konsumentskap 

Idrott och Hälsa 

7A 

Tisdag: Studiedag = ingen idrott!

Onsdag: PowerPass med Daniel 08:10. 

Fredag: Kartpromenad (orientering)

 

7B 

Tisdag: Ingen idrott

Onsdag: PowerPass med Jessica och Åsa 

Fredag: Kartpromenad 

 

7C   

Tisdag: ingen idrott studiedag 

Torsdaguppstart orientering – Kartpromenad  

FredagPowerpass med Daniel 

 

Matematik 

Denna vecka har vi arbetat med prioriteringar, primtal och  avrundning av tal. Vi har även pratat om de ord och begrepp som är kopplade till de olika avsnitten.  

Viktigt är att vi i nästa vecka kommer att ha prov på hela kapitel 2 på fredag v. 40. Eleverna har uppmanats att ta hem matteboken fört att titta igenom de tal som var svåra och repetera dessa.  

Musik

I och med studiedagarna är det bara 7B som kommer ha musiklektioner nästa vecka. 7B har ett gitarr-test på onsdag och torsdag som handlar om att kunna läsa ut ackorddiagram och tabulatur. Information finns i klassteamet -> musik -> filer. 7A kommer ha sitt test v.41 och 7C har v.42 p.g.a. de missade sin musiklektion denna vecka (v.39) eftersom det var utvecklingssamtal.

SO 

Alla tre klasser jobbar med en inlämningsuppgift om klimat. De ska där jämföra två länders klimat. Inlämning av denna är 2 oktober för 7C, 5 oktober för 7A och 7B. Många elever har valt föräldrars hemländer eller platser man har rest tillprata gärna hemma om varför det är annat väder på dessa platser än här, de lär sig genom att förklara! 

Svenska 

7A Vi har arbetat med lässtrategier där eleverna har fått agera olika lässtrategier medan vi läst boken färglös. Boken är nu utläst och vi arbetar med att skriva recensioner om boken, samtidigt som vi samtalar om boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.