Veckobrev v.17

Hej,

Vi vill börja med att informera att vi i förra veckan missat att lägga ut veckobrevet 🙈 men denna vecka har vi desto mer information att delge er😊

Ma: här går det undan vi har arbetat på i kapitel sju och vi har denna vecka fortsatt arbetet med upprepade mönster, samt gått in på koordinater samt programmering. Vi har pratat om x och y-axlarna samt hur man hittar olika positioner i koordinatsystemet. Nedan kan ni titta på en kort film om detta ☺️

NO: igår så gick vi igenom den allra sista delen om kroppen från ung till vuxen. Många tyckte nog att det var ganska jobbigt och pinsamt att prata om kroppen och dess utveckling under puberteten samt hur bar faktiskt blir till 😊 och vi fick oss alla ett gott skratt! Vi tror även att det kan vara bra att föra en dialog hemma om detta 😊. Vi kommer i nästa vecka på torsdag ha ett prov i biologi blocket. Efter detta inlägg lägger vi ut frågor som alla behöver kunna inför provet. Diskutera gärna med ert/ era barn om hur dessa delar hänger ihop och låt dom få förklara. Svaren på frågorna finns i onenote.

So: Denna vecka har alla jobbat på bra och vi har även tittat vidare på geografens testamente. Vi kommer att i nästa vecka gå igenom dem allvars sista delen i Europa vilket är Sydeuropa. Vi kommer att ha prov på hela Europa onsdagen 6/5 alla kommer även här få en sammanfattning inför provet. Gällande arbetet som alla har om ”Mitt Europa” där ska alla länder som man valt att fördjupa sig i vara färdiga fredagen den 8/5 och lämnas in för bedömning. Viktigt att ni föräldrar ser till att man har gjort och skrivit om ett land i varje del av Europa.

Eng: vi har fortsatt arbetet i grammatisk förståelse denna vecka och då har vi jobbat med have, has och had. vi har även arbetat med att göra en egen ”strip” dvs en serie på engelska. De som inte är färdiga med denna behöver lämna in den senast på onsdag. Idag har vi även skrivit glosor på kapitlet What’s out there.

Idrott: Här kommer lite information om nästa veckas

Vecka: 18

Måndag: Idrott

Tisdag: Idrott, studiestöd. 

Onsdag:

Torsdag: NO-prov 

Fredag: HK grupp 2


Vi önskar 
er alla en super härlig helg 🌸☀️

Bästa hälsningar
Cecilia, Kristina, Emelie, Camilla & May🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.