Veckobrev v.12

Hej,

Ni har alla kanske uppmärksammat att vi nu på bloggen har gått ut med olika hemuppgifter dag för dag denna vecka, och det är för att de elever som är hemma inte ska halka efter i sitt lärande. Det kan även vara bra att ni stämmer av med ert/era barn att man även gjort uppgifterna under lektionstid.

Även i dessa väldigt annorlunda dagar så håller vi er kontinuerligt uppdaterade med information angående Corona via bloggen och så fort något nytt kommer centralt ifrån så skickar vi ut det. Med utgångspunkt ifrån de nya rekommendationerna ifrån folkhälsomyndigheten avseende undervisning i idrott, kommer vi från och med start måndag 23 mars att ha all undervisning i idrott och hälsa utomhus.
Eleverna kommer inte att duscha efter idrotten, detta för att minska kontakt och smittspridning mellan eleverna.

Gällande blanketten för lovskola så missade vi att dela ut den i förra veckan. På måndag skickar vi ut dessa till de berörda.

So: vi har denna vecka arbetat klart med Norden och Baltikum. Vi har pratat om de länder och huvudstäder som finns i Norden och Baltikum. Vi har även gått igenom lite fakta om de olika länderna så som: invånarantal, statsskick, valuta, språk, hur naturen ser ut, var landet ligger på kartan, sjöar, floder och hav, naturresurser, exportvaror osv. Vi har även pratat om de olika bergskedjorna som finns i Europa och hur man mäter meter över havet. Här kommer en liten sammanfattning kring kapitlet. Viktigt att ni gör klart ert individuella arbete dvs Mitt Europa. Välj ett land att fördjupa dig i och skriv klart all fakta om landet i din Keynote, instruktioner finns i onenote.

vi vill även att ni som är hemma tittar på Geografens testamente följ länken https://urplay.se/serie/198715-geografens-testamente-europa

I nästa vecka leder vår resa vidare in i Västeuropa.
Viktigt är att besöket till Naturhistoriska museet blir inställt med tanke på rådande situation med coronaviruset.

Ma: denna vecka har vi arbetat med tallinjen samt repeterat olika talsystem. Vi kommer i nästa vecka ha ett matte prov torsdagen den 26/3 i kapitel 6. Vi vill att alla tar med sig sina matematikböcker och repeterar det man själv vet att man behöver träna lite mer på. Vi kommer även att sammanställa lite tal i nästa vecka som man kan repetera inför provet.

NO: vi har fortsatt resan i människokroppen och stannat upp vid ”Din kropp behöver näring”. Vi har gått igenom vad som händer med maten vi äter, och vad som händer i tarmarna. Vi har gått igenom levern och njurarnas funktion och hur viktiga dessa organ är. I nästa vecka fortsätter vi med experimentet smaktest 😊 se även filmen nedan om ni var borta i torsdags

https://urplay.se/program/186231-uppdrag-kroppen-matsmaltningsorgan

Svenska/ SO:  Nu har vi påbörjat ett temaarbete mellan so och svenska om lagar och regler samt brott och straff. Texten vi har börjat jobba med ligger på Teams- allmänt. Ni som är hemma kan gå in där och läsa.

Vecka: 13

Måndag: Idrott utomhus

Tisdag: Idrott utomhus

Onsdag:

Torsdag: Matte prov 

Fredag: HK 


Vi önskar 
er alla en superfin helg

Bästa hälsningar
Cecilia, Kristina, Emelie, & May🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *