Veckobrev v.11

Hej,

Ingen har missat att nyhetsflödet i vår blogg denna vecka har till största del handlat om coronaviruset. Vi kommer alltid att lägga ut uppdaterad information från Barn- och ungdomsförvaltningen på vår blogg så håll er gärna uppdaterade genom att kika in på bloggen.

Nu är det dags för lovskola under påsklovet vecka 15.  Det är de tre första dagarna på lovet som gäller, 6-8 april. Vi kommer idag att lämna ut blanketter till lovskolan för de elever som kan behöva lite extrastöd i ett visst ämne eller som har F i något av grundämnena dvs svenska, engelska och matte. Lappen ska vara åter till Cecilia senast den 18/3.

Vi vill även påminna och informera er vårdnadshavare om att vi i nästa vecka kommer att skicka ut betygsvarningar för de elever som inte når upp till kunskapskraven, och detta är för att vi snabbt ska kunna hjälpa eleven så att man har en chans att i slutet av denna termin nå godkända mål i de ämnen man behöver. 

Ma: denna vecka har vi i matematiken arbetat med det binära talsystemet. Vi har pratat om att det binära talsystemet har basen 2 och att vi använder två siffror 0-1. Vi har även gått igenom det babyloniska talsystemet samt mayafolkets talsystem. I nästa vecka fortsätter vi att prata och räkna i det romerska och egyptiska talsystemen. Nedan kan ni se några kort klipp på det binära talsystemet.

Eng: vi har denna vecka fortsatt arbetet kring att träna inför de nationella proven. Vi har denna veckan även arbetat i texbook och texten som handlar om pushy mom. Alla har även fått två läxor tills nästa vecka på fredag ”write about you” och glosförhör, länken till glosorna finner ni här: https://glosor.eu/ovning/pushy-mom.9695659.html

ni kan även öva på glosorna via denna länk:

https://www.ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/index.php/exercise/glosmastaren/3201

So:  Nu har vi äntligen kommit igång med geografin och kapitlet som heter helo Europe! Vi har gått igenom planeringen för geografi och hur vi kommer att arbeta, vilka kunskapskraven är och hur bedömningen kommer att ske. Vi komme att avsluta blocket med en individuell inlämning, gruppredovisning och ett prov.

Vi har denna vecka pratat om vad geografi egentligen är? Vilket är kunskapen om vår jord, om hur det ser ut och hur vi lever här. För att förstå hur allt detta hänger ihop så har vi även pratat om de begrepp som finns i bilden nedan och hur dessa hänger ihop dvs om Naturgeografi och Kulturgeografi.

Vi har även diskuterat olika klimatzoner i Europa: det tempererade, subtropiska och polarklimatet. Men även tittat på hur temperaturerna kan skilja sig åt beroende på var i landet man bor om det är på kusten eller inlandet. Andra diskussioner vi har haft är Europas natur, naturresurser, befolkning och förändringen i Europa. Under v.12 kommer arbetet fokuseras på Norden och Baltikum. De som inte har hunnit klart sina uppgifter i onenote har dessa i läxa tills på tisdag. 

Idrott: information kring nästa veckas idrott av Jessica:

 

Vecka: 12

Måndag: Idrott

Tisdag: Idrott, studiestöd. 

Onsdag:

Torsdag: 

Fredag: HK grupp 2, glosförhör och inlämning av skrivuppgift i engelska. 


Vi önskar 
er alla en superfin helg

Bästa hälsningar
Cecilia, Kristina, Emelie, & May🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.