Veckobrev v. 10

Hej,

Vilken vecka vi har haft 😍 det har verkligen inte varit en vanlig arbetsvecka. Fältarna var på besök hos oss i tisdags och vi har även fått tagit del av en workshop som kommunen ordnat gällande den nya högstadieskolan.

I tisdags så var fältarna Jennifer och Carina på besök hos oss och pratade om värdegrund och diskriminering, men också hur man är en bra vän. Det här arbetet med fältarna kommer vi att ha vid tre tillfällen till, vilket uppskattades av eleverna oerhört mycket. Vi pratade mycket om hur man är mot varandra och hur man vill att andra ska vara mot en själv, men också hur man agerar vid olika situationer och vem man vänder sig till om något händer. Nedan finner ni en mängd kloka ord som alla lever bidrog med ❤️ vi fick även titta på en kort film om Lennart Bång som heter stå upp för de tysta vilket både fångade och berörde många av eleverna vilket även gav många av oss tårar jag bifogar filmen nedan

I onsdags fick vi i åk 6 vara delaktiga i en workshop som Sigtuna kommun med ansvariga arkitekter och landskapsarkitekten samordnat, främst för att barnperspektivet är en oerhört viktig och central del i skapandet av den nya högstadieskolan men som också är i enlighet med barnkonventionen. Arkitekterna presenterade ritningarna för den nya högstadieskolan och berättade hur man hade tänkt kring skolan, materialval, färgsättning och miljö. Efter presentationen var det dags för alla i klassen att tävla, man skulle bygga en konstruktion av marshmallows och spaghetti den som hade byggt den högsta konstruktionen eller den snyggaste konstruktionen Var vinnaren som våra arkitekter utsåg. Klassen delades sedan in i två grupper där den ena gruppen skulle skapa olika idéer och lösningar för den blivande matsalen, här fick alla elever var sin planritning så att man kunde skapa en drömmatsal. Den andra gruppen skulle skapa lösningar för utomhusmiljön dvs skolgården här fick varje elev först skapa en egen moodboard med bilder. Sedan skulle man rita ut alla förslagen på en tomtkarta mer detaljerat. Vi fick så grymt bra, roliga, härliga, och idérika lösningar på hur kunde göra. Alltifrån ett utomhusbibliotek i en glaskupol till hängmattor som sitter i tallarna och utomhusgym, eller mysiga soffor längs väggarna med miljövänliga returstationer och hållbar ljussättning och självklart en massa andra smarta lösningar. I slutet av dagen samlades grupperna återigen i klassrummet där fick alla presentera och visa sina förslag för vår nya högstadieskola. Detta har varit en toppendag för alla och vi i åk 6 är så oerhört glada att vi har fått tagit del av detta men framför allt inspirerats av allt jobb som våra arkitekter gör, för det var inte alls så självklart vilket hästjobb som låg bakom allt dvs att planera vår nya högstadieskola ❤️ Jag låter även bilderna säga sitt nedan 😍

 

Ma: vi har börjat räkna i vår nya matte bok och vinkar denna vecka börjat räkna med potenser och det decimala talsystemet. Vi kommer i nästa vecka arbeta med det binära talsystemet.

NO: igår fick alla elever göra en pulsövning för att ta reda på sin vilopuls och maxpuls. Innan alla skulle börjar mäta sin puls skulle man ställa en hypotes, en gissning, av hur pulsen kommer att variera i de olika situationerna. Sen skrev alla ner sin hypotes innan man började med labborationsrapporten och det gick jättebra 🙌🏻 I nästa vecka kommer vi att fortsätta arbetet med din kropp behöver näring.

Tisdagen den 24/3 ska vi besöka Naturhistoriska museet där ska vi se en utställning om kroppen. Mer information om dagen kommer.

 

Eng: denna vecka så har vi arbetat med läsförståelse. I nästa vecka börjar vi igen med hemläxor och läxor i elevspel.

So: Nu är alla proven skrivna och rättade i nästa vecka kommer alla få reda på hur det gick både på provet i religion men även delblocket 😊 Ni kan även följa ert/era barns betyg på IST i nästa vecka.

Idrott:  här kommer information till nästa veckas idrott

 

spanska: V. 11 Genomgång + öva: 4A-D
brainemy.com → kurser → spanska

Vecka: 11

Måndag: Idrott, Ma- omprov.

Tisdag: Idrott, studiestöd 

Onsdag:

Torsdag: 

Fredag: HK grupp 2


Vi önskar 
er alla en superfin helg

Bästa hälsningar
Cecilia, Kristina, Emelie, & May🍀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.