Veckobrev v.7

Hej,

Ma: Vi har denna vecka avslutat kapitlet med ekvationer med ett prov som vi hade igår. Vi kommer att rätta dessa under nästa vecka och lägga ut omdömet för kapitel 5 i IST så att ni kan ta del av elevens resultat inom detta delblock. Vi kommer att i nästa vecka påbörja arbetet med talsystem och tal på linjen i vår nya matte bok 6B.

Eng: vi har arbetat mycket med grammatik denna vecka och övat inför de nationella proven vilket kommer att vara stående på vårt schema varje torsdag. Den kommande veckan blir det inga läxor utöver glosorna. Här kommer länken till nästa veckas glosförhör https://glosor.eu/ovning/who-wants-to-be-famous.9638365.html

Sv: alla har arbetat flitigt med sina berättande texter. I nästa vecka kommer alla påbörja det nya arbetsområdet som är fabler. 

So: Under den gångna veckan har vi arbetat mycket inför nästa veckas gruppredovisning. Alla ska få redovisa om den religion som man blev tilldelad att fördjupa sig i, man ska berätta om religionens uppkomst, högtider, traditioner, lära osv. Vi har även denna vecka hunnit läsa om både hinduismen och buddismen. Nedan har ni en kort sammanfattning dvs stöd om de fem störta världsreligionerna som ni kan titta på inför kommande prov som är onsdagen den 19/2. Sen har ni alla stenciler med frågor och svar som ni har arbetat med i onenote som ni kan repetera inför provet.

Spanska: Planeringen för spanskan hittar du på: johndroguett.com → klicka på ’Planeringar’ längst ner på sidan → klicka på 6A Steningehöjdens skola alt gå direkt till planeringen genom att klicka på följande länk: https://johndroguett.com/courses/planering/lessons/planeringar/topic/spanska-6a-2/. När du kommer till planeringen finns också direktlänk till spanskboken.

Idrott: Jessica vill att alla SKA ha sett denna länk innan måndagens idrottslektion https://youtu.be/VwaSYO2VN0g

Vecka: 8

Måndag: Idrott

Tisdag: Gruppredovisning religion. Idrott, Studiestöd

Onsdag: Religionsprov, Engelska läxan ska vara klar.

Torsdag: 

Fredag: engelska glosförhör 

Vecka: 9

Måndag: Sportlov, lovskola 

Tisdag: Sportlov, lovskola

Onsdag: Sportlov, lovskola

Torsdag: Sportlov

Fredag: Sportlov


Vi önskar 
er alla en superfin helg 🌸

Bästa hälsningar 

Cecilia, Kristina, Emelie, & May🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *