Veckobrev v. 6

Hej,

Nu är svenskan avklarad i de nationella proven 🙌🏻 Heja er🌸 Kristina kommer att bedöma proven och sedan återkoppla till er alla när det är klart.

Viktig information: vi vill påminna om att på måndag nästa vecka den 10/2 så är det studiedag och skolan är stängd. 

Ma: nu börjar vi närma oss sluttampen med ekvationsräkning. Vi kommer i nästa vecka den 13/2 ha prov på kapitel 5 ekvationer.  Här vill vi påminna om hur viktigt det är med att ta ett eget ansvar att ta hem matematikboken och titta igenom de tal man känner att man behöver repetera mer. Vi kommer ha en liten sammanfattning på onsdag dagen innan provet.

Eng: vi har denna vecka tränat På läsförståelse inför de nationella proven. Vi har arbetat med tre olika texter som har olika svårighetsgrader och sedan gått igenom svaren på de uppgifter alla skulle svara på, och alla har kämpat på jättebra 😊. Denna vecka komme eleverna att få två läxor i engelskan en skrivuppgift task 2

och sen två uppdrag i elevspel (grammatik) och detta är till onsdag i nästa vecka.

No: Vi har denna vecka pratat om skelett, leder och muskler (rörelseapparaten). Vi har även tittat på bilder men även tryckt och känt på våra egna kroppar för att känna olika skelett så som de platta skeletten som kraniet, revben, höfter, vilket är de som skyddar de inre organen. Vi har även prata om ryggraden och hur den är uppbyggd. Till nästa vecka på torsdag ska alla ha läst avsnittet som handlar om hjärt, blod och lungor och detta hittar ni i onenote. Här kommer en bild på skelettet som ni kan träna på igen

So: i nästa vecka kommer vi att arbeta med våra sista religioner hinduism och buddism, vi kommer även att börja förbereda redovisningarna av de fem världsreligionerna. Under vecka 8 kommer vi tisdagen den 18/2 ha gruppredovining, och den 19/2 har vi prov på våra fem världsreligioner.

Spanska: här kommer information för er som läser spanska från John:

Planeringen för spanskan hittar du på: johndroguett.com → klicka på ’Planeringar’ längst ner på sidan → klicka på 6A Steningehöjdens skola alt gå direkt till planeringen genom att klicka på följande länk: https://johndroguett.com/courses/planering/lessons/planeringar/topic/spanska-6a-2/. När du kommer till planeringen finns också direktlänk till spanskboken.

Idrott: inför nästa veckas idrott har Jessica förberett detta.

Musiken uteblir i nästa vecka alla kommer att ha bild.

Vecka: 7 

Måndag: Studiedag skolan stängd 

Tisdag: Idrott, Studiestöd

Onsdag: Engelska läxan ska vara klar, ingen musik alla har bild.

Torsdag: Matte prov, NO läxan ska vara läst

Fredag:

Vi önskar er alla en superfin helg 🌸

Bästa hälsningar 

Cecilia, Kristina, Emelie, & May🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.