Veckobrev v.49

Hej,

vi har denna vecka arbetet hårt med de sista delarna i de nationella proven i svenska och i matematik. Alla har varit jätte duktiga och verkligen försökt sitt bästa 💕 Vi kommer att återkoppla till eleverna i nästa vecka om hur det har gått och även vara klara med betygen för denna termin.

So: vi har påbörjat vårt arbete med kristendomen och det har varit många och intressanta frågor som eleverna har lyft. Vi har även tittat på vad som utmärker en kyrka. Vi kommer även parallellt ha ett arbete där alla kommer att få välja en världsreligion som man vill dyka ner i och skriva en uppsats om. Detta kommer även eleverna få redovisa i helgrupp.

Ma: i matematiken har vi jobbat på med sannolikhet och kombinatorik denna vecka. Nedan har ni två filmklipp som ni kan titta på så att ni blir tryggare i de två olika räknesätten.

 

Sv: klassen har jobbat klart med de argumenterande texterna och alla skulle lämna in dessa idag så vet man att man inte hunnit lämna in sin text kan man göra det senast idag i teams.

Idrott: Här kommer lite information från Jessica för nästa veckas idrottslektion:

Nu är det inte många veckor kvar innan jullov. På fredag kommer vi att vara med och se på skolans Luciatåg 🌲❄️⭐️

Alla elever som läser spanska har ett sluttestet i spanska på fredag viktigt att komma ihåg!

Vecka: 50

Måndag: ingen idrott 

Tisdag: Studiestöd (efter idrotten) 

Onsdag: idrott

Torsdag: 

Fredag: Hemkunskap grupp 2. Lucia och spanska prov.

Vi önskar er alla en superfin helg! ❄️

Bästa hälsningar

Cecilia, May & Alex🍀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.