Veckobrev v.47

Hej,

Veckorna passerar i ett och nu är det inte långt kvar till jul och adventstider 🌲. Det märks även att eleverna är lite mer ivriga och förväntansfulla inför kommande jullov. Men vi har ju lite kvar att jobba vidare med och i nästa vecka så börjar det första delen av de Nationella proven vilket är i engelska. Det är jättebra om ni hemma kan stötta upp och träna på att prata mer engelska tillsammans, jag har i ett tidigare veckobrev bifogat olika fraser som ni kan ta hjälp av och teman som ni kan diskutera. Temat på den muntliga delen i engelska kommer att handla om ” Friends from Abroad”. De övriga proven kommer att göras under v.49, den muntliga delen i svenska måndagen den 2/12 och tisdagen den 3/12 samt matematiken torsdagen den 5/12.

Sv: vi har arbetat vidare med argumenterande texter, alla har fått många bra exempel att titta på för att kunna bygga upp sina argument men också motargument. Vi hoppas snart bli färdiga med våra brev så vi kan skicka dessa till berörda instanser.

Ma: vi börjar närma oss slutet på kapitlet om bråk och proportionalitet. På fredag nästa vecka kommer vi att ha prov på kapitlet. Vi har redan nu pratat om olika strategier som alla  kan använda sig av när man ska plugga inför ett prov. Vi har även repeterat många begrepp så att alla ska kunna känna sig bekväma med ämnesspråket.

No: igår så hade alla sina presentationer av sina fordonsannonser och oj så duktiga alla var på att presentera sina annonser 😍 Heja!!!! Vi kommer i nästa vecka börja med fysik där vi vidare kommer att koppla det till våra fordon.

So:  nu har vi börjat med ett nytt delblock och det är religion. Vi börjar alltid med att gå igenom vad det är man ska lära sig och vad det är alla blir bedömda på:

I veckan har vi diskuterat vad religion är? Vad är det man tänker på när man hör ordet gud? Vi har även pratat om olika begrepp som troende, religiös, tradition, högtid m.m. Men vi har även diskuterat vad meningen med livet är och vad som händer efter döden? Alla har kommit med så mycket kloka svar och egna tankar Och funderingar kring det existentiella 💕.

Idrott:  i nästa vecka kommer eleverna ha en extrainsatt idrottslektion där alla ska redovisa sin dans. Här kommer planeringen för nästa vecka av Jessica.

Vi vill även meddela att vi kommer att skicka med en blankett för de elever som riskerar att få ett F i betyg denna vecka och i nästa vecka. Vi kommer att prata med de berörda eleverna och återkoppla och förklara varför man är på denna betygsnivå och vad man behöver göra för att man ska kunna ta sig framåt. De föräldrar som får hem denna blankett behöver skriva på blanketten om att man mottagit informationen och sen behöver den berörda eleven lämna in den till sin mentor. Det kan även vara bra för er föräldrar att gå in på IST och se över var ert/era barn befinner sig i sina kunskaper.

Vecka: 48

Måndag: Idrott, Alla med: hälsa på någon du inte känner 

Tisdag: Idrott. Studiestöd (efter idrotten) 

Onsdag: extrainsatt idrottslektion

Torsdag: Nationella provet i engelska muntlig del 

Fredag: Hemkunskap grupp 2. Prov i matematik kapitel 3 

Fredagsfinal: black Friday 🖤

Vi önskar er alla en superfin helg!🌸☺️

Bästa hälsningar

Cecilia, May & Alex🍀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.