Veckobrev v.46

Hej!

Ännu en vecka som passerat med stormsteg ☺️ och i veckan var det en av våra härliga elever som påminde mig om att det var ca 5 veckor kvar till jullov!

Ma: Alla kämpar på så det ryker och i matten så har vi övat vidare på procent och vad procent betyder vilket är hundradel. Vi har jobbat mycket med procent och speciellt i användningen av det vid prishöjning/sänkning nedan finner ni en bra film att titta på och repetera. Vill förvarna om att vi kommer att ha matteprov om ca två veckor på detta kapitel

Sv & idrott: vi jobbat klart med våra Halloween sagor och har i torsdags har vi påbörjat skriva argumenterande texter som handlar om idrott och hälsa. Alla har fått välja en mottagare som de ska skicka ett brev till där de ska argumentera för en sak dom brinner för eller vill ha en förändring på. Nedan finner ni de fyra mottagarna som vi i klassen kommer att skicka breven till. I nästa vecka kommer Kristina som är speciallärare men även lärare att undervisa i svenska istället för Camilla, välkommen Kristina 🌸

So: idag har vi haft ett litet test i samhällskunskap, vi har gått igenom kapitalet som handlar om individ och grupper. Samhället i sig består av olika grupper, och individer kan inta olika roller vi har i ca två veckors tid diskuterat betydelsen av det och hur olika gruppkonstellationer och roller kan framstå/ uppträda. Vi har även diskuterat och jämfört hur skolor såg ut förr i förhållande till dagens skolor men även vad som skiljer dom åt, dvs hur en demokratisk syn vuxit fram i den svenska skolan. Många var ganska chokade över hur mycket kristendom man hade på schemat förr. Vi har även pratat om barnens rättigheter och var man kan vända sig när man känner att man behöver prata med någon.

En: vi har jobbat och övat jätte mycket inför de nationella proven genom att träna på olika frågeställningar och teman. Vi har även tränat på olika fraser som vi kan använda när vi diskuterar de olika frågeställningarna. Ett litet tipps är att ni hemma kan träna lite extra ca 15 min per dag nedan finner ni 4 teman som ni kan diskutera och även lite fraser som ni kan träna på när ni diskuterar.

Idrott: här kommer nästa veckas förberedelser inför idrotten med Jessica.

Vecka 47: 

Måndag: Idrott, Alla med: hälsa på någon du inte känner 

Tisdag: Idrott. Studiestöd (efter idrotten) 

Onsdag:   Glosförhör i engelska 

Torsdag: 

Fredag: Hemkunskap grupp 2. Fredagsfinal: black Friday 🖤

Vi önskar er alla en superfin helg!

Bästa hälsningar 

Cecilia, May & Alex🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *