Förberedelser inför Matematik lektionen

Hej!

Idag har eleverna fått en uppgift över helgen att titta på tre filmer som handlar om uppställning av multiplikation med heltal och decimaltal samt uppställning av addition. En önskan är att ni tillsammans kan titta på dessa filmer hemma med ert/era barn och att ni sen kommer på tre tal som eleven/ eleverna får testa att lösa. 

 

Uppställning av addition 

Uppställning av multiplikation 

Uppställning av multiplikation med decimaltal

 

Vi har även gått igenom alla kunskapskrav på de olika betygs nivåerna vilket har uppskattats av alla elever. Jag bifogar kunskapskraven här nedan så kan ni även tillsammans gå igenom dessa. Vi har pratat om att vi siktar högt men med små små steg!

mall kunskapsbedömning ma

Önskar er en fin kväll    

Bästa hälsningar  

Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *