Apple distinguished school

Veckan som gått

Vilken händelserik och härlig vecka vi har haft. I tisdags så åkte vi iväg ut till naturskolan och där fick vi se och vara med om så otroligt spännande experiment. Pedagogerna ute på naturskolan visade hur lätt det var att blanda ihop kemiska vätskor för att få ämnena att bli sammansatta och bilda slajm. Eleverna fick även experimentera med eld vilket dom tyckte var både läskigt och spännande. Och vi pratade även om hur viktigt det var att inte leka med eld hemma! Vi promenerade även ner till Näsudden och där skulle vi tillverka egna gigantiska sopbubblor. Vissa av eleverna fick sina såpbubblor att bli ca 10 meter långa. Jag kommer att lägga ut receptet som vi använde oss av längre ner, så får ni gärna experimentera hemma tillsammans med era barn. Vi avslutade dagen med att göra upp eld i mindre grupper och steka egna rårakor, barnen var så otroligt fascinerade av hur enkelt det var att av så få ingredienser tillverka så goda potatisplättar.

IMG_1801.jpg

En annan stor sak som vi även fick vara med om denna vecka är Appels prisutdelning. Vi blev tilldelade en utmärkelse från Apple att vi blivit en ADS-skola, Apple distinguished school. Det innebär att vi på ett innovativt sätt arbetar med våra iPad dagligdags på vår skola. Och detta firades stort, då vi känner oss otroligt glada och stolta för denna utmärkelse. Vi hade även fyra elever i klassen som uppträdde då, och er är vi så otroligt stolta över.

Vi har annars jobbat på som vanligt i dom övriga ämnena. I So denna vecka pratade vi om digerdöden och hur det påverkade hela riket i Sverige men också i övriga världen.

Nästa vecka: 

I matematiken kommer vi att påbörja ett nytt kapitel om prioriteringsregler och avrundning. Vi kommer i No göra lite mer experiment med kemiska reaktioner, här får alla eleverna göra egna hypoteser och se hur en bleknings process går till med väteperoxid (jag kommer att utföra experimentet).

Vecka 14
Måndag:
Tisdag: Musikläxa med förhör grupp 1: Lyssna in sig på olika musikgenrer. Idrott
Onsdag:
Torsdag: Idrott.
Fredag: Glosförhör

Vecka 15
Måndag:
Tisdag:.Idrott
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: Glosförhör engelska

Vi önskar er en härlig och vilsam helg så ses vi på måndag igen!
Britt, Cissi och Alexander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.