En innehållsrik och glittrig vecka

Denna vecka har varit innehållsrik och fylld med lärande. Måndagen började med en genomgång av veckans Alla med. Ett värdegrundsarbete som alla arbetar med på skolan. Vi arbetar med ett område per vecka och avslutar med en härlig finalfredag. Denna vecka har vi arbetat med Göra sitt bästa och detta avslutades med Glitterfredag. Eftersom vi inte varit så tydliga med fredagsfinalen denna vecka så blir det dubbelt upp nästa vecka det vill säga Grön glitterfredag. Temat för vecka 11 är att förstå konsekvenser.

Vi har arbetat vidare i alla ämnen och i svenskan skriver eleverna en berättelse med temat trafiken. I Medeltiden har vi kommit till en historiskt viktig händelse som utspelade sig i våra trakter. Året är 1306 och händelsen kallas Håtunaleken. Låt gärna era barn berätta mer om detta drama.

Info om tobak, alkohol och övriga droger
På tisdagen hade vi besök av Marie Unander- Scharin som arbetar som säkerhetsstrateg i Kommunens trygghetscenter. Hon pratade med eleverna om tobak och alkohol samt droger i förebyggande syfte. Främst handlade det mycket om tobak, energidryck och alkohol som är inkörsporten för tyngre droger. Marie berättade hur arbetet med att odla tobak går till och hur giftbesprutningen påverkar de barn som tvingas arbeta på tobaksplantagerna men även hur många skadliga ämnen cigaretter innehåller. Hon tog även upp andra aspekter av beroende. Barnen lyssnade, ställde frågor och tog verkligen till sig informationen på ett bra sätt. Vi hoppas även få till ett informationsmöte för föräldrar på skolan under våren. Prata gärna med era barn om tobak och alkohol. Man kan se att det är färre som testar och använder tobak och alkohol men att man börjar allt tidigare. Snittåldern är 12 år i kommunen för tobak.

Kommande vecka
Måndagen börjar med Naturskolans vintervandring och denna kan ni läsa mer om i det tidigare blogginlägget. Läs igenom informationen noga så att barnen har rätt kläder och fika med. På tisdagen är Cecilia och jag på utbildning. Alexander är på plats som vanligt och Karin samt Joel går in i klassen på So och Engelska lektionerna. Det blir inga ändringar i bild och musik.

Vecka 11
Måndag: Naturskola med vintervandring. Obs! Varma kläder och skor samt fika
Tisdag: Idrott
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: Glosförhör engelska https://glosor.eu/sida/?r=m22C_dD0vUV4QWRkV29yZHN8ODk1MTMyNnwwfDA

Vecka 12
Måndag:
Tisdag: Simning
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: Glosförhör engelska

Vi önskar er alla en härlig och energifylld helg så ses vi igen nästa vecka!
Britt, Cissi och Alex

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *