Hej fina vinterlandskap

Hej allesammans,

Vi vill  börja med att påminna om praoplatserna, maila gärna oss information om var och hos vem ert/era barn ska praoa v.7, senast den 30/1.  Eleverna har arbetat jätte flitigt med sina uppgifter denna vecka.  Och inte nog med det så har vi även fått ett underbart vinter väder på skolgården vilket eleverna också har uppskattat.

Skolarbete

Denna vecka har vi i matematiken arbetat med massa, vi har gått igenom olika enhetsmått gram, kilo och hektogram dvs hur man omvandlar ett enhetsmått till ett annat. I nästa vecka kommer vi att arbeta med vinklar och grader.

I svenskan har vi fortsatt arbetet med veckans ord. Eleverna har även arbetat i den nya boken Språkskrinet. I so så har vi arbetat vidare med medeltiden, vi har pratat om hur kristendomen kom till Sverige och hur det påverkade de medeltida samhället. I engelskan har vi arbetat med kapitel 9 och eleverna gjorde jätte bra ifrån sig på dagens glosförhör.

Vecka 5

Måndag:

Tisdag: Idrott

Onsdag: Sista inlämningsdag för praoplatserna

Torsdag: Idrott

Fredag: Glosförhör engelska: https://glosor.eu/ovning/glosor-vecka-5.8839866.html

Vi önskar er en jättefin helg och vi ser fram emot kommande vecka med era barn!

Britt, Cecilia & Alex

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.