Nya böcker och flitigt arbete

Tack för en andra fin vecka tillsammans med era barn!  Vi fortsätter att arbeta med konsekvenstrappan för att skapa studiero i klassrummet för alla elever. Vi tycker att det blir bättre och bättre för varje dag och det märks också på eleverna då de arbetar på flitigt. Det är sällan vi behöver skicka hem uppgifter som hemläxa då de arbetar klart under lektionstid vilket de ska ha stort beröm för.

Vi hoppas att ni har haft bra samtal med era barn om sociala medier och vi vill även tipsa om denna sida där ni som föräldrar kan hitta mer information om hur man pratar med sina barn om näthat. Ett viktigt ämne i dagens samhälle för oss alla.  http://www.polismuseet.se/Skola/Pedagogiskt-material/Nathat-/

Skolarbete
På svenskan har vi arbetat med faktatexter men även fått vår nya bok Veckans ord där vi arbetar med stavningsregler och ordförståelse. Denna kommer vi att arbeta med varje vecka under terminen tillsammans med läsförståelse och boken Språkskrinet som eleverna får vecka 4. Denna bok är ett redskap för att eleverna ska utveckla språket och skrivandet.

Denna vecka har vi fortsatt att räkna med ekvationer och att arbeta med mönster. Era barn har även haft programmering samt arbetat vidare med Medeltiden. Eleverna har tagit glosförhören på största allvar och vi har bett dem ta hem förhören för att visa er föräldrar sina goda resultat.

Utvecklingssamtal och prao – datum
Vecka 7, torsdag 14/2 och fredag 15/2, är det dags för eleverna i åk 4-6 att testa på PRAO samt ha sina elevledda utvecklingssamtal. En av dagarna kommer eleven att vara på skolan och arbeta med ordinarie uppgifter samt ha sitt samtal, den andra dagen kommer eleven att vara ute på PRAO. Mer exakta tider kommer framöver men boka in dessa datum i era kalendrar.

Vecka 4
Måndag:
Tisdag: Idrott
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: Glosförhör engelska

Vecka 5
Måndag:
Tisdag: Idrott
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: Glosförhör engelska

Vi hoppas barnen får en härlig helg och vi ser fram emot en ny vecka med era barn!

Britt, Cecilia och Alex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.