Konsekvenstrappan och språkval

Hej!
Vi har haft en fin första vecka tillsammans med era barn och är så glada att få starta upp denna termin som klasslärare/ mentorer för femmorna. Kom gärna förbi skolan och säg hej så att vi får presentera oss. Den första veckan har vi lärt känna varandra bättre genom olika aktiviteter. Här är de klassrumsregler som era barn har arbetat fram. Visst är de kloka.
Vi har även gått igenom konsekvenstrappan som Linda introducerade för er innan årsskiftet på föräldramötet. Vi lärare på Steningehöjdens skola kommer att arbeta aktivt med konsekvenstrappan så gå gärna igenom den med era  barn och prata om de olika stegen. Detta för att era barn ska förstå att även ni föräldrar står bakom arbetet med att skapa bättre studiero och ett respektfullt klimat i klassrummet och på skolan.
I engelskan kommer era barn att få glosförhör varje fredag. Vi hade ett första övningsförhör idag och det gick bra. Vi går igenom de engelska orden på tisdagar och sedan behöver de träna på läxan flera gånger innan förhöret på fredag. Det är bra om ni kan hjälpa era barn att hitta en rutin för att göra läxorna hemma. De skriver upp glosorna i en grön skrivbok som de får ta med sig hem för att öva.
Vi kommer även att skicka med hemläxor med de elever som inte hinner arbeta klart på lektionstid. Om detta rör ert barn så informerar vi er via mejl eller sms och vi vill att ni föräldrar signerar läxan så vi vet att hemläxan är gjord samt rättad av er.
Era barn har fått med sig hem blanketter om val av språk inför årskurs 6. Ni behöver fylla i denna blankett och skicka den med era barn tillbaka till skolan innan den 25 januari. Ni får även med en informationsfolder om val av språk. Språken är tyska, franska och spanska.
Vi vill redan nu uppmärksamma er på att det är utvecklingssamtal under vecka 7. Halva klassen är på skolan och har utvecklingssamtal och andra halvan har prao. Vi skickar vi ut förslag på tider för utvecklingssamtal och även förfrågan om barnen kan göra prao på era arbetsplatser om någon vecka.
Vecka 3
Måndag:
Tisdag: Idrott
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: Glosförhör engelska
Vecka 4
Måndag:
Tisdag: Idrott
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: Glosförhör engelska
Vi hoppas barnen får en vilsam helg och vi ser fram emot en ny vecka med era barn.
Britt, Cecilia och Alex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *