Veckobrev v. 41

Hej!

Nu börjar vi komma in i rutinerna igen. Under och efter min ledighet och sjukdom har det varit oroligt i klassen. Vi har arbetat med arbetsron och hur vi beter oss mot varandra samt vad som är okey och inte okey att säga till varandra. Därför är det extra roligt att nu få BERÖMMA alla elever för den arbetsro som de hade under hela onsdagen och i stort sett hela torsdagen. Beröm eleverna ni också! 😊 Det kom även in andra lärare och berömde eleverna, så roligt! Nu jobbar vi vidare så att vi kan bibehålla detta!
I NO:n har eleverna fått göra förutsägelser om de tror att lampan kommer att lysa eller inte i olika kopplingar. De har sedan fått experimenten utifrån de olika kopplingsschemana. Vi har pratat kring vad en sluten krets är.
På textilslöjden har eleverna startat upp ett arbete med ull och det kommer att kopplas till SO-temat om Sverige. Det är landskapen som står i fokus. Det ska bli så spännande att få se deras arbete växa fram.
I matematiken har det bland annat handlat om att skriva tal i utvecklad form. Det har då varit viktigt att ha kol på siffrors värde och dess position. Vi arbetar med att få igång allas NOMP och att de ska ha uppdrag där. Vi är nästan klara med det. Vi har också arbetat med att få igång och börja arbeta med OneNote. I OneNote kommer eleverna att få sina Läsuppdrag som vi kör i gång med nästa vecka.
Läsuppdragen består i att läsa en text och svara på frågor. Svaren hittar de inte direkt i texten utan de måste dra egna slutsatser genom att använda sig av den informationen som de får i texten.

Läsuppdrag
Veckans Läsuppdrag får eleverna tillgång till på tisdagar och Läsuppdraget ska vara gjorda och inlämnade senast måndagen veckan efter kl. 08.30.

 Vecka 42
Måndag: idrott – kom ihåg kläder
Tisdag: Läsuppdraget lämnas ut
Onsdag: eleverna slutar kl. 14.00
Torsdag: idrott – kom ihåg kläder
Fredag:

Den dagen som vi skulle ha åkt till Käppala skulle eleverna ha fått en längre skoldag än vanlig eftersom att de skulle börja tidigare på morgonen. Detta skulle kompenseras på onsdag 18/10 då vi lärare har kompetensutveckling på eftermiddagen. Eleverna kommer ändå få sluta kl. 14.00.

Trevlig helg!

Hälsningar
Bea

1 svar på ”Veckobrev v. 41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.