Veckobrev v. 40

Hej!

Nu är det nya tag efter min ledighet och sjukdom.
Eleverna har arbetat vidare med Huset i svenskan och även arbetat vidare med adjektiv och hur de böjs.
I matematiken har kommit till slutet av kapitlet om positionssystemet. De har gjort diagnos för att se deras utveckling men även för att se vad de behöver arbeta mer med.
I SO:n har arbetet gått vidare om Sverige, kartkunskap och hur vi delar in Sverige i för olika delar. Vi har även arbetat om vårt tema Samhället och fördjupat oss i vad som finns i en stad. Vi startade med att ta reda på hur reningsverk fungerar och varför vi har dem. Vi kommer att koppla samman denna del i SO:n med NO:n där vi arbetar om elektricitet genom att titta på hur vi får elektricitet i staden och i Sverige. Vi kommer prata om hur det var dåtid, nutid och framtid.
I NO:n har eleverna fått göra sina första experiment inom temat Kretsar kring el genom att göra kopplingar och försöka få en lampa lysa.

Jag vill be er om hjälp att påminna era barn att ladda sina iPads hemma så att de kan använda sina iPads i undervisningen under hela dagen. Flera har kommit till skolan och det första de behöver göra är att ladda sina iPads och därmed inte kunnat använda dem direkt vilket har skapat hinder i undervisningen.
Tack på förhand!

Vi är så glada att ha Alexander Holmberg som stöttar upp i klassen under flertalet lektioner under veckan.

Vecka 41
Måndag: idrott – kom ihåg kläder
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: idrott – kom ihåg kläder
Fredag:
Här kommer aktuella kontaktuppgifter till skolans skolsköterska Åsa:
asa.erdhage@sigtuna.se och telnr.  08-591 261 03.

Trevlig helg!

Hälsningar
Bea

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.