Veckobrev v.2

Hej och välkomna till vårterminen 2017!

I tisdags slog vi upp portarna till ännu en spännande och lärorik termin på Höjden. All personal hade en gemensam planeringsdag på måndagen och vi kunde konstatera att vi har en väldigt bra arbetsplats och skola med många positiva barn och vuxna.

Vi hoppas att ni har läst många intressanta och spännande böcker under december (och kanske fortsatt även i januari). Måndag den 30 januari kommer vi att ha en storsamling där vi får lyssna på några bokrecensioner samt att utlottning ska ske till alla som har lämnat in sitt decemberbingo. Kom ihåg att lämna in det under nästa vecka om du inte redan har gjort det så att du har chans att vinna fina priser!

Under vecka 5 kommer verksamheten på skolan se lite annorlunda ut.

Tisdag 31/1 och onsdag 1/2 kommer åk 4-6 ha utvecklingssamtal en av dagarna och PRAO den andra dagen.

Torsdag 2/2 och fredag 3/2 är det dags för F-3 men istället för PRAO åker de som inte har samtal till Pinbackshallen och åker skridskor.

Mer information kring detta kommer i ett separat inlägg.

Hälsningar från Personalen på Höjden

 

Klass 3:

Vi har haft en underbart mysig första vecka på terminen! 🙂 Vi började tisdagen med att i par fundera ut hur en bra vän ska vara. Utifrån alla förslag valde nu paret ut de 5 viktigaste egenskaperna hos en bra vän. Dessa 5 egenskaper monterades på ett papper till ett fint konstverk. Paren fick såklart berätta för hela klassen vilka egenskaper just de valt.

Idag fredag har klassen haft teater tillsammans med en pedagog från Kulturskolan. Den gruppen som inte var på teaterlektionen var med mig i matteverkstaden. Där letade vi kvadrater i en stor kvadrat och tittade på egenskaperna hos en kvadrat.

Fr o m nästa vecka kommer mycket tid gå åt till att förbereda de elevledda utvecklingssamtalen. Så vi tänkte passa på att redan nu på måndag (16/1) åka iväg på ett studiebesök på Naturhistoriska museet. 🙂 Barnen behöver ha med sig en tom matlåda (att ta med skolans mat i…), en vattenflaska och en frukt. Bestick tar vi med från skolan.

Vi avslutade veckan med det uppskattade ämnet bild. Idag arbetade vi med kunskapskravet ”framställning av berättande bilder, till exempel sagobilder”. Alla fick ett varsitt papper med endast två ögon på… Vem är det som kikar fram? Är det ett djur, en människa eller kanske något ur fantasin? Nu var det fritt fram för barnen att skapa sin bild. Vi övade på tekniker vi tidigare lärt oss. Skissa först mjukt med blyertspenna ifall du behöver sudda. Fyll i konturerna med svart tusch. Använd kritor till stora ytor och färgpennor eller tusch till mindre detaljer. Idag skulle själva figuren vara i fokus så bakgrunden skulle finnas där, men inte ta över… Vi har en hel klass fullproppad med konstnärer kan jag lova! 🙂  Alla hann inte färdigt idag, så de får fortsätta nästa fredag.

I onsdags skickade jag med ett matteuppdrag och ett läsuppdrag hem. Glöm inte att utvärdera matteuppdraget i appen ”Showbie” under fliken ”Uppdrag i Nomp”.

Ett inbjudningskort till utvecklingssamtalet v.5 ska ha kommit hem under veckan. Du kan även se samtalstiderna här på bloggen på sidan ”Utvecklingssamtal vt 2017”. Varmt välkomna! 🙂

 

v.3:

måndag: Naturhistoriska museet (ta med tom matlåda, vattenflaska och en frukt)

tisdag: läsuppdraget (kap 14) tillbaka, matteuppdraget klart (nomp),

onsdag: nytt läsuppdrag (kap 15) och matteuppdrag (nomp) med hem

torsdag: idrott inne

fredag:

Trevlig helg!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.