Veckobrev v.45

Hej härliga vinterland!

Massor med snö och ett härligt vinterväder har veckan bjudit på! 🙂

På skolgården har vi ett par viktiga regler som gäller nu när snön är här. Man måste ha en hjälm på huvudet om man vill åka på kullen eller på isbanan på gården. I nuläget har skolan inga lånehjälmar så ta med en hemifrån. Det finns några stjärtlappar att låna på skolan. Sedan är det förbjudet att kasta snöbollar.

Självklart behöver alla kläder efter väder. Varma kläder behövs och det behövs extrakläder eftersom det blir blött efter att ha lekt i snön.

Alla måste komma ihåg att det är avlusningsdagar denna helg 11-13 november!! Det finns löss i flera klasser nu!

Klass 3:

Veckan innan lovet var Christopher veckans stjärna och den här veckan var Stina vår stjärna! Bra jobbat båda två!:-) Nästa vecka är det Antons tur. Glöm inte att förbereda någonting positivt att säga till Anton på fredag.

Den här veckan har vi arbetat med 6:ans multiplikationstabell och den digitala klockan. Här på bloggen på sidan ”Räkna med oss” har jag lagt upp 6:ans multiplikationssång. Öva gärna vidare om det behövs med hjälp av appen nomp:

6:ans tabell övar du i kapitel 3C ”sexans tabell”

Digitala klockan övar du i kapitel 3A ”hel och halvtimma”, 3B ”halvtimme och kvart” och 3C ”hela klockan”

Veckans förmåga var ”Att kunna söka, samla och sortera information”. För att öva på just den förmågan fick barnen i grupper läsa faktatexter om dinosaurier och skriva en egen faktatext där följande skulle finnas med:

till-vbrev

På torsdag nästa vecka (17/11) ska vi ha en teknikdag med Naturskolan! 🙂 Vi kommer att vara både inne och ute den dagen, så bra kläder behövs! Lunch får vi där, men ta gärna med en frukt.

v.46:

måndag: idrott inne

tisdag: läsuppdraget (kap 8) tillbaka, matteuppdraget klart (nomp)

onsdag: nytt läsuppdrag (kap 9) och matteuppdrag (nomp) med hem

torsdag: Teknikdag med Naturskolan

fredag:

trevlig-helg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *