Veckobrev v.42

 Hej!

Vi lägger strax vecka 42 bakom oss och vi tror att de flesta börjar längta så smått efter höstlovet. Skolan är stäng hela vecka 44 och även fritids på måndag den 31/10 men sedan är verksamheten i full gång för de som har anmält sin närvaro.

Under veckan som har gått har vi fortsatt med vårt värdegrundsarbete som just nu handlar om stoppljuset. Hur kan man hindra sig själv från att göra tokiga saker när man är arg/upprörd/ledsen osv. Under de två första veckorna har fokus varit på den röda lampan som handlar om att hitta strategier för att lugna ner sig själv. Gå gärna in på rektorsbloggen och läs eller be ditt barn berätta mer.

På måndag morgon kommer årskurs 6 hålla i Höjdens storsamling med fokus på FN eftersom det är FN-dagen.

Klass 3:

Wow, vad klassen har arbetat på den här veckan!! 🙂  Klassen har har bla arbetat med…

Svenska: Skrivit snälla spökhistorier tillsammans med en kompis! Först fick paret använda sig av en tärning för att få fram en miljö och karaktärer till berättelsen. När berättelsen var färdig stämde paret av med hjälp av en checklista om allt var med. Nästa vecka ska paren läsa varandras berättelser och ge återkoppling åt varandra. Sedan får paren finslipa berättelsen en extra gång.

tarning

checklista

img_5471

Matematik: Vi har räknat överslagsräkning, vilket man ofta använder sig av när man är i affären och handlar. 498 + 297, räcker det med 600 kr då? Dessutom har vi provat flera nya och spännande appar!! 🙂 De nya paddorna och laddarna får barnen ta med sig hem nästa vecka! (Glöm inte skriva på och ta med det nya kontraktet till skolan!)

No: Vi har blandat salt och grus. Först ställde barnen en hypotes vad de trodde skulle hända och sedan var det dags att tillsammans med en kompis utföra experimentet. Vi såg även till att separera ämnena från varandra innan vi var färdiga. Nästa vecka ska vi titta mer på blandningar och jämföra med lösningar.

img_5461

Bild: Bilden har blivit ett mycket omtyckt ämne! Vi har arbetat vidare med perspektiv. Nästa vecka ska vi titta närmare på en konstnär vid namn Frida Kahlo.

img_5466

img_5465

Idrott: På idrotten har klassen dansat! Idrotten är inomhus from nu!!

I matteverkstaden har den röda gruppen spelat pengagalen! 🙂 Alla barn började med 100 kr var. De slog en tärning och fick sedan ”betala” det tärningen visade. Det växlades så det stod härliga till. En utmärkt förövning inför nästa vecka då vi ska börja med subtraktionsalgoritmer, uppställning.

img_5463

Veckans stjärna var Noa! 🙂 Noa har utfört sina uppdrag mycket bra! Vi avslutade Noas uppdragsvecka med att ”snällbomba” honom. Det kändes mycket bra tyckte Noa. Allra gladast blev han för kommentaren ”Du är bra på matte och är bra på att hjälpa mig med matte”.’

noa

img_5462

Snällbombning pågår på bilden ovanför, be ditt barn berätta hur det gick till!

Nästa veckas stjärna är Christoffer! Lycka till! 🙂

På torsdag (27/10) nästa vecka är det internationella nalledagen, det måste vi ju fira! 🙂 Så alla barn får ta med sig EN favoritnalle den dagen om man vill. Det blir nalletema hela dagen lång!

Har ni inte fyllt i Skolenkäten så har ni fram till fredag 28/10 på er!!

Vår resande apa Zooso har skickat ännu fler bilder och ett brev från sitt äventyr i Budapest. Läs på sidan ”Äventyret fortsätter” (som är en under sida på ”Apan Zoosos äventyr”) här på bloggen! 🙂

v.43:

måndag: idrott inne

tisdag: läsuppdraget (kap 7) tillbaka

onsdag:

torsdag: idrott inne, nallen med

fredag:

v.44:

HÖSTLOV

trevlig-helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *