Veckobrev v.40

Hej!

Nästa vecka är det peppvecka! Det innebär att vi kommer att arbeta med att vara positiva. Vi kommer att prata mycket om vad som händer om vi fokuserar på det POSITIVA och på vad vi KAN göra, istället för att tänka tvärtom.

Vad tror du blir skillnaden att försöka använda positiva ord när du pratar?

Varje dag ser vi en film/bild och diskuterar om detta samt gör olika övningar. Varje inlägg publiceras dagen innan, det gör att du kan förbereda dig om du vill (se länken) http://peppveckan.se/infor-peppveckan/

På torsdag 13 oktober är det äntligen Giraffdagen, vår värdegrundsdag! :-)Dagen börjar som vanligt 8:10 och sedan går vi tillsammans ut. F1 + årskurs 4 och även årskurs 3 + 6 går en promenad till Rävsta camping medan 2+5 har aktiviteter i sina faddergrupper på skolan. Första gruppen som är vid campingen äter lunch och promenerar sen tillbaka till skolan. Den andra gruppen promenerar till campingen senare och äter lunch när de kommer fram. Första gruppen har då aktiviteter vid skolan fram till att skoldagen är slut.

Skoldagen slutar ca 13:30 och därför flyttas studiestödet fram till klockan 13:30 och håller på till 14:30.

Som vid andra utflykter är det bra att ta med sittunderlag, vattenflaska, frukt, varm dryck och om man vill en godsak (tex EN bulle eller kaka, ej godis!) Skolan står för lunchen. Och tänk på kläder efter väder!

Klass 3:

På vår klassblogg finns det nu en sida som heter ”Kalender”. Där lägger jag in information så att man på ett enkelt sätt får överblick över kommande veckor.

I tisdags fick klassen med sig två uppdrag hem. Läsuppdraget (kap 5) samt ett matteuppdrag i appen ”Nomp”. Båda uppdragen ska vara klara på tisdag den 11/10. När matteuppdraget är färdigt går barnen in i showbie under mappen ”Uppdrag i Nomp” och reflekterar över:

  • Det här har gått bra!
  • Det här behöver jag öva mer på!
  • Så här tyckte jag om mitt matteuppdrag.

Detta blir en hjälp för mig när jag ska utforma nästa veckas uppdrag. Jag kan ge olika uppdrag till olika elever.

Barnen har också fått ett uppdrag av Malin till engelskan. Med hjälp av iPaden ska de fotografera familjemedlemmar och eventuella husdjur. Detta ska vara klart på onsdag (12/10).

I veckan har barnen läst en fabel och svarat på frågor på olika nivåer.

img_5367

img_5384

Vi har hunnit med två vattenexperimet i veckan. Nu vet vi att vatten kan finnas i tre former. Kommer ditt barn ihåg vilka? Fråga även ditt barn hur experimenten gick till. Här kommer två bilder de kan ha till sin hjälp:

img_5372 img_5382

Men allra roligast den här veckan tyckte klassen ändå var Pokemon-matten. Vi använde oss av Pokemon-bilder för att traggla additionsalgoritmer (uppställning). Första dagen vi övade fick barnen (i halvklass) komma fram till mattan och välja två Pokemon-bilder och ta med sig dessa till sin plats. Varje bild har ett tal. Nu ska de två talen adderas med hjälp av en uppställning. När uträkningen är gjord slå barnen in uppgiften på miniräknaren för att se att det har blivit rätt. Slutligen skrivs svaret på tavlan. Nu är det dags att hämta två nya bilder och göra om samma sak igen… Hjälp vad det räknades! 🙂 Idag tog vi fram Pokemon-bilderna igen, den här gången adderades tre tal! Heja 3:orna!!

img_5366

img_5368 img_5371

Påminner om att det är höstvandring med Naturskolan nu på måndag (10/10). Vi kommer att vara ute hela dagen så ta med bra kläder, en stor vattenflaska, extra frukt och ett sittunderlag. Skolan börjar som vanligt 8.30 och vi går direkt iväg.

Precis när jag började tro att han var försvunnen…. kommer ett nytt mejl från apan Zooso! Så fantastiskt roligt! 🙂

Dear Friends,

I hope you’re well and enjoy the new school year! I’m here again, I traveled a lot for the last few weeks. If I remember last time I send you a message in France. Now I’m in another country in Eastern Europe (try to guess it:) ). I’m in a beautiful city, I send you a picture. I have a new friend, I hope I’ll have more time to write a longer letter for you

img_5386 img_5387img_5385

v.41:

måndag: Naturskolan

tisdag: Läsuppdrag(kap 5)och matteuppdrag(v.40) klara

onsdag: nytt läsuppdrag och matteuppdrag

torsdag: Giraffdag

fredag:

trevlig-helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *