Veckobrev v.39

Hej igen!

Efter en kort vecka får barnen nu ett litet minilov eller två mysiga fritidsdagar. 🙂

I måndags var vi iväg till Sigtuna och simmade. Barnen övade på både bröstsim och ryggsim. Vilka hejare de har blivit på att simma! 🙂 Klassen simmar igen måndagen den 7/11, veckan direkt efter höstlovet.

På svenskan har vi bl.a arbetat med återkoppling. Klassen fick arbeta parvis. Någon hade skrivit en kalasinbjudan där det saknades en hel del information. Paren fick skriva två bra saker om inbjudan. Därpå skulle de skriva ner något som saknades i inbjudan och en fråga till texten (inbjudan). Efter alla bra förslag som kom in ändrade den hemliga personen, som visst hette Hjalmar och var 55 år gammal…, sin inbjudan. Vill ni se inbjudan före och efter samt alla barnens förslag titta då in här på bloggen på sidan ”Kalasinbjudan”.

Vi har även övat på uppställning i addition med två tal. Nästa vecka fortsätter vi och tittar hur man ställer upp med tre tal!

Nu har hela klassen haft sina utvecklingssamtal så här om dagen gjorde barnen nya bakgrunder på sina paddor där målen tydligt syns! Bakgrunden ska inte bytas ut!

Nästa vecka är jag på utbildning på tisdagen. Alexander och Åsa är med barnen hela dagen.

Nästa vecka kommer det både en läsläxa och en matteläxa hem på onsdag. Båda ska vara färdiga på tisdagen veckan efter. Matteläxan kommer att vara på iPaden och den är individuell. Här får barnen repetera och öva vidare på det var och en just behöver! 🙂

Om man har en fiol där hemma får man gärna ta med den till musiken på tisdag (4/10) hälsar ”Musik-Joel”! 🙂

Onsdagen den 5/10 ska skolans alla lärare iväg på studiebesök. Denna dag slutar eleverna 13.30!

Måndagen den 10/10 ska vi på höstvandring med Naturskolan! 🙂

v.40:

måndag: idrott

tisdag: Ida på utbildning, läsläxan tillbaka (kap 4), ta med fiol

onsdag: Ny läsläxa och matteläxa hem, slutar 13.30

torsdag: idrott

fredag:

trevlig-helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.