Veckobrev v.37

Hej

Årskurs 4-6 har gjort klart sina utvecklingssamtal och under vecka 38, tisdag och onsdag, är det dags för åk 1-3. Detta innebär att den vanliga verksamheten kan se lite annorlunda ut.

Torsdag den 22/9 är det dags för skoljoggen. Vi kommer att springa efter lunch. Eleverna kommer att springa runt en bana så många varv de hinner på en bestämd tid. Personal kommer att finnas utmed hela banan och viss personal kommer springa tillsammans med eleverna. Alla kommer ombytta till skolan den här dagen och får sedan duscha hemma. Glöm inte vattenflaskan!

Läs mer om skoljoggen och se banan här.

Planeringen för idrotten fram till höstlovet kan du se här!

Måndagen den 26/9 är det dags för simning. Vi kommer att åka till Sigtuna simhall. Samma vecka på torsdag (29/9) och fredag (30/9) är det studiedagar. Fritids är öppet som vanligt.

Den här veckan har vi fortsatt med vårt arbete att förbereda samtalen. Nytt för åk 3 är att barnen även fått välja ett valfritt ämne att berätta om. (Matematik, svenska och social kompetens berättar ju alla redan om!)

I matematiken har vi arbetat med problemlösning (texttal). Här är en uppgift som många tyckte var svår: ”I Söderskolan går 284 elever. Det är 100 elever fler än i Norrskolan. Hur många elever går i Norrskolan?”

Vi övar efter en modell i 5 steg:

  1. Läs uppgiften.
  2. Förstå frågan.
  3. Rita enkelt.
  4. Skriv på mattespråk.
  5. Är svaret rimligt?

Vecka 38:

måndag: idrott

tisdag: utvecklingssamtal

onsdag: utvecklingssamtal

torsdag: skoljoggen, idrott, ny läsläxa hem (kap 3)

fredag: 

Jag ser fram emot att träffa er på utvecklingssamtalen! Samtalen kommer att hållas i bildsalen (mittemot vårt klassrum) så får resten av klassen tillsammans med Åsa och Alexander vara på ”hemmaplan” i klassrummet! 🙂

trevlig helg

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.