Veckobrev v.37

Hej!

Den här veckan har mycket tid gått åt till att förbereda samtalen. Barnen har utvärderat sina gamla mål, reflekterat över vad som gått bra och funderar på nya mål att arbeta emot i ämnet svenska. Veckans förmåga är just ”att reflektera” och klassen har varit riktigt duktiga på att reflektera och tänka efter!

Terminens första läsläxa kom hem i onsdags och ska med tillbaka till skolan på tisdag. Innan vi började läsa boken fick barnen titta på omslaget och läsa bokens titel. Sedan skrev de vad de trodde boken skulle handla om.

img_5301

Alla barn har tagit med sig iPaden hem över helgen. De ska nämligen ta kort med iPaden på tre bilder av sig själv i olika åldrar. Det ska vara tre händelser från livet. T.ex. när jag föddes, första gången jag flög, jag lärde mig cykla, jag fick ett syskon, jag tappade min första tand, jag började skolan, jag lärde mig att gå……Om man lärde sig cykla när man var 5 år behöver inte bilden vara på själva cykelturen, utan det räcker med en bild av dig när du är 5 år (kanske en porträttbild från förskolan…). Nästa vecka ska vi göra din tidslinje med hjälp av bilderna.

Torsdagen den 22/9 är det Skoljoggen för hela skolan.

Torsdagen den 29/9 och fredagen den 30/9 är det studiedagar. Fritids har öppet. Meddela fritidspersonalen om ditt barn ska vara ledigt dessa dagar.

v.37:

måndag: idrott

tisdag:

onsdag:

torsdag: idrott

fredag:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *