Veckobrev v.35

Hej!

Under nästa vecka (v.36) har Åsa R semester och därför kommer Edvin (som arbetar på F-1 s fritids) att hålla i alla idrottslektioner.

Under de närmaste veckorna (F-klass v.36, åk 4-6 v.37 och åk 1-3 v.38) kommer alla elever att ha sina egna elevledda utvecklingssamtal och därför kommer verksamheten ibland se lite annorlunda ut. Nu håller alla elever på att förbereda sina samtal för fullt!

En inbjudan till samtalet hittar du i ditt barns skolväska idag! Varmt välkomna! Se tiderna för samtal här på bloggen på sidan ”Utvecklingssamtal ht 2016”.

Nästa vecka (på onsdag) kommer terminens första läsläxa hem. Nu är det dags för sista boken om abc-klubben ”Nyckeln till skatten”. Det ska bli riktigt spännande att följa kompisarna Asta, Bea och Cesar igen. Läxan kommer hem på onsdag och ska tillbaka till skolan på tisdag veckan efter.

Den här veckan har veckans förmåga varit ”att samarbeta”. Hoppsan som klassen har samarbetat! 🙂 Rastkompisar, experiment på Naturskolan, mattespel och en spännande bilduppgift för att bara nämna några övningar. Här kommer några bilder från Naturskolan. Som vanligt fick vi en toppendag på Naturskolan. Vår kommun har verkligen en fantastisk Naturskola! Låt barnen berätta om de olika experimenten.

IMG_5252 IMG_5255 IMG_5262 IMG_5266

Vi avslutade veckan med en samarbetsövning på bildlektionen. Klassen blev indelade i par. Tillsammans skulle de nu skapa en tavla på ett och samma papper. De första 5 min fick de inte prata med varandra…. Sedan kom 1 min då man bara fick prata ihop sig och inte rita… Därpå ritade de i 5 min igen, utan att prata… Återigen en pratminut och slutligen 5 min då de bara fick rita. Vi visade sedan tavlorna för varandra. Tavlorna fick ett namn och konstnärerna fick berätta om sin skapelse.

IMG_5273 IMG_5277

Idag har klassen haft sin första danslektion med Eva-Karin från Kulturskolan. Det var mycket uppskattat! Fr.o.m nästa vecka kommer halva klassen gå på dans och andra halvan vara i vår matteverkstad tillsammans med mig. Vi byter uppgift varannan vecka. 🙂

IMG_5272

Vill också passa på att påminna om att alla leksaker (kuber, pokemonkort, nallar…) stannar hemma även detta läsår!

Väljer man att åka kickbike eller airboard till skolan ska dessa ställas i cykelstället utanför skolgården.

Vecka 36:

måndag: Idrott med Edvin

Tisdag:

Onsdag: Läsläxa hem (kap 1)

Torsdag: Idrott med Edvin

Fredag: Dans för den blåa gruppen

trevlig helg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.