Veckobrev v.16

Hej!

Då var det fredag igen! 🙂

Nu är det dags att anmäla om ditt barn ska vara på fritids ”klämdagen”, fredag den 6/5. Det gör du här.

På engelskan den här veckan har vi lärt oss en vädersång (den finns här på bloggen under sidan ”Engelska”) och lärt oss ställa frågan ”What´s the weather like today?”. Barnen har gjort varsin vädersnurra som stöd när de ska svara på frågan. Alla färdiga vädersnurror kommer med hem i skolväskan idag! Vi har också satt en vädersnurra bredvid almanackan i klassrummet så att barnet som presenterar dagen på samlingen kommer nu också få berätta om dagens väder!

IMG_4825

Barnen har arbetat på som flitiga myror hela veckan och nu är även kapitel 4 till ”Trollkarlen” färdigt! Heja heja! Endast tre kapitel kvar innan författarna är helt färdiga!

IMG_4826

I tisdags hade Åsa massage med klassen och efteråt fick de ligga kvar på filtarna och slappna av och lyssna på några sagor. En riktigt mysig avslutning på en lång skoldag.

Glöm inte att fråga om vilken grej barnen har lärt sig idag. Behöver de använda stödord för att återberätta så finns det här på bloggen på sidan ”Grej of the day”.

Här kan ni sedan tillsammans titta på rekordfilmen….

Den här veckan har det dykt upp en ny sida här på bloggen, ”Hemligt uppdrag”. Den är gjord för att flera barn har önskat några fler hemuppgifter. Det hemliga uppdraget är frivilligt. Det läggs upp på bloggen under sidan ”Hemligt uppdrag” varje torsdag. Så båda hemuppgifterna (läsläxan och hemliga uppdraget) lämnas ut samma dag och ska vara tillbaka samma dag (onsdag veckan därpå). Nu är det sista läsläxan i ”Diamantjakten” så nästa läxa kommer att se lite annorlunda ut. Det berättar jag om då!

I matematiken har vi fortsatt med multiplikation. Vi har jämförde när man räknar ut t.ex. 3 x 2 och 6 x 2. Hur hänger 3:ans och 6:ans multiplikationstabell ihop!?! Jag lägger in 3:ans multiplikationssång här på bloggen under ”Räkna med oss” så kan barnen öva vidare hemma.

Nästa vecka ser lite annorlunda ut. På tisdag är jag på SETT-mässan hela dagen. Fredrik och Åsa är kvar på skolan och tar hand om klassen. På onsdag är Åsa tillsammans med några barn från fritids på SETT-mässan. Då finns jag och Fredrik kvar på skolan.

På fredag är det ju studiedag och skolan är stängd. Fritids har öppet för inskrivna.

 

v.17:

måndag: idrott ute

tisdag: Ida till SETT-mässan

onsdag: läsläxan tillbaka (kap 25), några elever på SETT-mässan

torsdag: ny läsläxa, idrott ute

fredag: OBS! Studiedag, fritids öppet för inskrivna.

 

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.