Veckobrev v.15

Hej!

I veckan har vi tittat på två korta filmer om återanvändning och grovsopor. Barnen har dessutom berättar hur ni sorterar sopor hemma!

Våra solrosorna växer och gror. Klassen har startat upp dagböcker i appen ”Book creator” där vi ska följa solrosens framfart.

IMG_4812

Den här veckan provar vi att barnen får läsa in första sidan av läsläxan om de vill. Då läser de in vid första och sista övningstillfället. Sedan kan de lyssna om låter annorlunda efter en veckas träning. Barnen spelar in i appen ”Showbie” under ”Läslxan”.

Glöm inte att fråga om vilken grej barnen har lärt sig idag. Behöver de använda stödord för att återberätta så finns det här på bloggen på sidan ”Grej of the day”.

Veckans mål var att ha lärt sig additionsalgoritm med minnessiffra. Titta i appen ”Showbie” (veckoplanering) hur det gick för ditt barn!

Vi har haft en lugn och mysig vecka. Det är såklart extra härligt när solen tittar fram. På lunchrasterna turas barnen om att arbeta i vår lekbod. Det verkar fungera bra med utlåningssystemet och det är roligt att välja bland alla nya leksaker. Allra populärast är nog hoppstyltorna! 🙂

Till min förvåning tyckte flertalet att det var mycket roligt att städa sin låda!:-)

Fredagen den 29/4 är det studiedag. Fritids har öppet för inskrivna.

v.16:

måndag: idrott ute

tisdag:

onsdag: läsläxan tillbaka (kap 24)

torsdag: ny läsläxa, idrott ute

fredag:

 

 

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.