Veckobrev v.10

Hej!

Nu börjar vi ana att våren är på väg! Några underbara soldagar har vi fått i veckan!

På matten idag räknade vi pengar. En svår övning tyckte många var att räkna ut hur mycket man skulle få tillbaka på 100 kr när man handlade för t.ex. 59 kr, 38 kr, 27 kr… Öva gärna lite hemma! (Räkna uppåt med hjälp av ental och tiotal för att komma till 100.)

Idag tittade vi på en kort film som heter: ”Austin´s butterfly”. Den handlar om hur man alltid kan utveckla sig och bli ännu bättre.

[vsw id=”hqh1MRWZjms” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Efter detta fick klassen (om man ville) ändra eller göra om sin framsida till berättelsen ”Trollkarlen”. Här är en som var ganska nöjd, men ville att trollkarlen skulle vara större och på så sätt tydligare.

IMG_4648

Barnen har utvärderat veckan genom att ge sig själv två stjärnor och en önskan. Titta i appen ”showbie” under veckoplanering för att se vad ditt barn har skrivit!

Nästa vecka, på tisdag, ska vi påskpyssla med våra faddrar. Om ni har några tomma toarullar där hemma får ni gärna skicka med dem till skolan innan dess.

På idrotten nästa torsdag (17/3) ska alla 1:or och 2:or åka skridskor tillsammans med ”Idrotts-Åsa” i ishallen i Märsta. De barn som inte har några skridskor följer ändå med.

Tisdag (15/3) nästa vecka åker vi till Kulturskolan och uppträder med en sång som klassen har övat med musikfröken Hanna.

Jag glömde berätta om dagens grej…, det får jag ta på måndag istället! 🙂

v.11:

måndag: musik, idrott

tisdag: till Kulturskolan

onsdag: läsläxan tillbaka (kap 21)

torsdag: skridskor

fredag:

 

v.12 påsklov

 

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *