Veckobrev v.46

Hej!

På klassrådet i måndags kom Stina med förslaget att vi skulle lotta ut rastkompisar på en rast i veckan. Förslaget gick igenom och vi bestämde att första rasten på onsdagar blir vår rastkompis-rast. Så i onsdags på samlingen lottade vi fram kompisar till rasten. Den här gången fick barnen leka 3 och 3. Efter rasten pratade vi om hur det hade varit. De flesta hade haft en lyckad rast och många hade lekt lekar som de tidigare inte provat på.

 

På torsdag nästa vecka är det öppet hus. Se inbjudan i förra veckobrevet! Eftermiddagen är obligatorisk för eleverna. Vill någon familj baka till vår fikaförsäljning blir vi givetvis jätteglada! 🙂 Mejla mig i så fall!

 

Om det finns en gammal skjorta där hemma (gärna STOR!) som inte används får ni gärna skicka med den till skolan. Det blir en perfekt målarrock till ditt barn! Varje tisdagseftermiddag har vi bild och det är så lätt att det stänker färg på kläderna de gånger vi arbetar med vattenfärg. I tisdags målade vi undervattensbilder, dessa (och mycket mer…) får ni se på öppet hus!

 

Den här veckan har vi arbetat med division på matten. Det var roligt och ganska lätt tyckte barnen. Vi övade på förmågan att se om svaret var rimligt. Istället för att gissa svaret skulle barnen förstå talets innebörd och på så sätt komma fram till svaret. Har man 10 karameller och det är två barn som ska dela lika på dessa kan man ju inte få 8 var… (tyvärr…)

Den här veckan var Miranda veckans stjärna och nästa vecka är det Rasmus tur!

IMG_4277

Veckan avslutade vi på bästa sätt genom att Åsa ledde oss i massage och avslappning!

IMG_4282

Dags att anmäla till fritids jullovstider, klicka här!

Glöm inte fråga om vilken grej barnen lärt sig idag! 🙂

 

v.47

måndag: idrott

tisdag:

onsdag: läsläxan tillbaka (kap 11)

torsdag: idrott, ny läsläxa, ÖPPET HUS 15-17

fredag:

 

 

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *