Veckobrev v.42

Hej!

Tänk vad tiden går fort när man har kul! Bara en vecka kvar till barnen får ett välförtjänt höstlov!!

Den här veckan hade vi som mål att bli ännu säkrare på klockan. Hur det gick för ditt barn kan du se i appen ”showbie” om du går in på ”veckoplanering” och där väljer ”Så här har det gått med klockan!”.

Det är så roligt att lyssna på läsläxorna varje onsdag. Ni övar så bra hemma och barnen känner sig så stolta när de kan läsa så fint för mig! Heja er!!! <3

I svenska har vi bl.a arbetat med sammansatta ord och att formulera frågor. I matematik har vi arbetat med att hitta tal på tallinjen och även med addition av tiotal och ental. T.ex skillnaden på 27 + 2 och 27 + 20. Vi har registrerat oss på matteappen ”nomp”. Den är toppen att öva i hemma!

På klassrådet i måndags fick vi frågor från elevrådet om nya skolan. Det var många spännande saker som vi fick vara med och tycka till om. Bl.a hur vi ska få en skofri skola, hur vi ska ta hand om alla nya saker och lokaler…. Vi hann inte med alla frågor utan fortsätter på nästa klassråd. Barnen hade många kloka tankar och idéer! Nu längtar vi ännu mer till vår nya skola!!:-)

Glöm inte fråga vilken grej barnen lärt sig om idag!

v.43

måndag: idrott

tisdag:

onsdag: läsläxan tillbaka (kap 8)

torsdag: ny läsläxa, idrott

fredag:

 

v.44 HÖSTLOV

 

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.