Veckobrev v.40

Hej!

Den här veckan har verkligen gått fort! Vi har hunnit med massor!

Vi har arbetat färdigt med vårt första deckarschema. En av de sista uppgifterna var att barnen enskilt skulle skriva vem de trodde hade tagit hunden Piffy. I slutet av kapitlet hade detektiven Sally Smart tre misstänkta. Barnen skulle dessutom motivera varför de misstänkte just den personen. De läste sedan upp sin text för klassen. Vi avslutade schemat med att barnen fick göra en självbedömning. Den kan ni se i appen ”showbie” under fliken ”svenska” och  välj sedan ”självbedömning 1”. Nästa vecka väntar ett nytt spännande kapitel i Detektivbyrån och ett nytt spännande deckarschema att arbeta efter.

På no:n har vi tittat på månens faser. Vi ska arbeta vidare med månen, solen och jorden på tisdag tillsammans med våra faddrar (åk 5).

Här på bloggen på sidan ”Balansera och väga” kan man följa våra balansexperiment. Några barn får till uppgift att sammanfatta veckans experiment.

 

Nästa vecka drar vi igång ”veckans kluring” och ”grej of the day” igen.

Veckans kluring: Publiceras på alla skolans klassbloggar på måndag. Sedan har alla barnen veckan på sig att vara med och skicka in en lösning om de vill. På fredag går vi i klassen tillsammans igenom lösningen.

 

Grej of the day: På torsdagar publicerar jag en ledtråd på klassbloggen. Om barnen vill så gissar de vilken grej jag ska berätta om genom att skriva en kommentar. På fredag vid samlingen berättar jag om en grej för barnen. När de kommer hem på fredag ska ni föräldrar fråga vilken grej barnen har lärt sig om under dagen. Nu ska barnen återberätta för er. Om de inte kommer ihåg går de in på sidan ”Grej of the day” här på bloggen och använder sig av stödorden och bilden för att återberätta för er! 🙂

 

v.41

måndag: idrott

tisdag:

onsdag: läsläxan tillbaka (kap 6)

torsdag: ny läsläxa, idrott

fredag:

 

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.