Veckobrev v.16

Hej hopp!

Vi har rivstartat efter påsklovet och arbetar på som bara den! Den här veckan har vi tittat lite närmare på den kluriga bokstaven Qq. Vi har lärt oss Q-sången (finns här på bloggen under sidan ”bokstavsjakten”) och skrivit om ”mitt Q-djur” (kommer snart att finnas på bloggen under barnens namn!).

På mattelektionerna har vi arbetat med ental och tiotal. Vi har spelat ett spel som ni hittar här på bloggen under sidan ”matteskatten”. Har ni en skrivare hemma kan ni skriva ut spelplanen och öva vidare hemma!

En bra app att öva ental och tiotal i är ”Montessori siffror” (den finns på iPaden i samlingen ”matte”). Välj övningarna ”antal” (10 till 99) och ”siffror (från antal)” (10 till 99).

På SO:n har vi börjat arbeta med hur barn hade det för ca 100 år sedan. Barnen fick i uppgift att leta efter olikheter från nu medan de tittat på delar från Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn.

Låt ditt barn visa dig i appen ”Showbie” hur det gick med veckans mål, att kunna rabbla alfabetet. I appen kan du dessutom skriva en kommentar till ditt barn eller läsa (sjunga!?!) in en kommentar! 🙂

Titta in på rektorsbloggen för ny månadsinfo:

Nu finns vår skola även på Instagram, följ oss gärna! (giraffensky)

 Vecka 17:

måndag: idrott

tisdag:

onsdag: läsläxan tillbaka till skolan

torsdag: idrott, ny läsläxa hem

fredag:

 fjäril

 

 

 

 

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.